Pružalac usluga
52%

999 din za jednodnevni izlet u Temišvar! Uživajte u obilasku grada i šopingu!

999
din
Vrednost
2.070
Popust
52 %
Ušteda
1.071
Preostalo
vreme
20181215 sati | min | sek
Ponuda je uspela!
Sledeći put budite brži!
11kupona
Pokloni prijatelju :)
Obradujte sebe i druge!
Facebook Twitter E-mail
Više o ponudi

 • Ponuda obuhvata 
  Jednodnevni izlet u Temišvar
 • Kupon važi za jednu osobu
 • Možete kupiti više kupona 
 • Obavezna je rezervacija odmah po dobijanju kupona 
 • Radno vreme:
  pon-pet  09-19h
  subotom 10-14h
 • Rok iskoristivosti kupona 
  do 23.12.2018. (do naznačenih termina)
 • Nakon isteka roka iskoristivosti kupon nije moguće iskoristiti 
 • Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje i iz Vašeg profila

Lavli Travel

Adresa:
Budimska br.7

Telefon:
011/ 3290-988

www.lavli.rs

Jednodnevni izlet do Temišvara
Prevoz turističkim autobusom
Usluge pratioca grupe
Polasci do kraja godine

Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. U novijoj istoriji poznat je kao grad u kome je počeo ustanak koji je doveo do sloma režima diktatora Nikolae Čaušeskua. Nekada iza „Gvozdene zavese„ a danas dvadeset dve godine kasnije Temišvar je moderan grad.

Program putovanje:

Polazak autobusa u 06:00 h sa parkinga preko puta hotela Kontinental. Vožnja preko Pančeva i Vršca. Dolazak na granični prelaz Vatin / Moravita, posle carinskih i pasoških kontrola nastavak vožnje do Temišvara uz jednu kraću pauzu. Po dolasku, obilazak grada: Saborna Crkva srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu (sagrađena 1748 god. i u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada), Vladičanski dom, Trg Ujedinjenja, Trg Slobode sa zgradom Garde i starom Gradskom Kućom.

Nastavak šetnje do drugog gradskog trga Trg Pobede sa najstarijom gradskom zgradom - dvorac Huniazilor ( podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar - u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) koji je danas muzej Banata, gde se na jednom kraju nalazi zgrada Opere i nacionalnog teatra ( koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku) a na drugom katedralni hram Banatske mitropolije rumunske pravoslavne crkve, a između njih je najmlađi gradski trg, izduženog oblika sa nizom gradskih palata iz zadnjih decenja Austrougarske ( rađenih u stilu akademizma i secesije ) vladavine i statuom vučice koja doji Romula i Rema ( poklon grada Rima 1926 god.).

Slobodno vreme u centru grada. Fakultativo: odlazak na ručak u restoran "Karađorđe". Individualni odlazak u "Iulius Mall", jedan od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope. http://www.iuliusmall.com/en/timisoara. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima, oko ponoći.

Polasci:

Subota:
06.10.2018.
20.10.2018.
03.11.2018.
17.11.2018.
08.12.2018.
15.12.2018.

Nedelja:              
30.09.2018.
28.10.2018.
25.11.2018.
23.12.2018.

Ponedeljak:
12.11.2018.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
razgledanje Temišvara na srpskom jeziku
turistički pratilac grupe tokom putovanja /vodič na srpskom jeziku
troškove organizacaije i vođenje puta

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
fakultativni program (ručak u restoranu ,,Karađorđe,, 5 evra (supa, bečka šnicla, pekarski krompir, sezonska salata, hleb, pita od jabuka-obavezno prijavljivanje u agenciji)
lične troškove putnika
obavezno putno zdrastveno osiguranje 120 din.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

Komentari
Nema dodatih komentara

Vaš predlog

Naziv mesta:

Kontakt (ukoliko znate):

Kratak opis predloga (ukoliko želite):

Pošalji