Pružalac usluga
41%

Albanija: Mala tura, 2 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz za 690 din i 59€!

590
din
Vrednost
1.000
Popust
41 %
Ušteda
410
Preostalo
vreme
20170421 sati | min | sek
Ponuda je uspela!
Sledeći put budite brži!
4kupona
Pokloni prijatelju :)
Obradujte sebe i druge!
Facebook Twitter E-mail
Više o ponudi

 • Ponuda obuhvata vaučer po ceni od 590 dinara koji Vam omogućava petodnevno putovanje i obilazak Albanije, 2 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz po promotivnoj ceni od 59 eur
 • Kupon važi za jednu osobu
 • Možete kupiti više kupona
 • Termini polazaka:
  14.02.2017.
  20.04.2017.
  28.04.2017. - cena 69 eur
 • Deca ne ostvaruju pravo na popust
 • Ne postoji umanjenje cene za sopstveni prevoz
 • Soba 1/1 na upit
 • Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (preko puta ulaza na buvlju pijacu)
 • Obavezna najava odmah po dobijanju kupona radi rezervacije mesta
 • Radno vreme:
  09-17h
 • Rok iskoristivosti kupona 
  do 28.04.2017. 
 • Nakon isteka roka iskoristivosti kupon nije moguće iskoristiti
 • Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje i iz Vašeg profila
 

Aqua Bgd Travel

Adresa:
Čumićevo Sokače bb, I sprat, lokal 138.

Telefon:
011/ 3233-652

www.aquatravel.rs

Albanija, mala tura
Dva noćenja sa doručkom
Autobuski prevoz
Termini do aprila meseca

Lepo je kad odete na mesto nakome niste bili i probate jela koja niste pre jeli, lepo je i upoznati nove ljude i njihovu kulturu. Albanija je danas poznata kao poslednja "evropska zagonetka'', zato vas pozIvamo da je zajedno otkrijemo.

Skadar je osnovan u četvrtom veku pre nove ere i dugo je imao zaštitnu ulogu - štitio je put trgovine na rekama Drini Bruna. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa koja je izgrađena u trećem veku p.n.e sa koje se pruža neverovatan pogled na ceo region, stari deo grada koji je nakon pada Envera Hodže rekonstruisan a danas čini mesto atraktivno za posetu turista, zbog brojnih radnji, kafića i restorana. Tvrđava se impresivno uzdiže na stenovitom uzvišenju, na visini od 130 m iznad nivoa mora. Uz nju je vezana legenda koja govori da su je gradila tri brata ali sve što bi preko dana sazidali, preko noći bi vile porušile. Ime tvrđave „Rozafa“ potiče od imena „vjerne ljube“ najmlađeg od trojice braće koja je kao žrtva uzidana u tvrđavu. Ono sto Skadar čini atraktivnim jeste multikulturalnost, u troglu se nalaze katedrala, džamija i crkva koje to potvrđuju. Skadar je veoma ponosan na spomenik Majke Tereze. Prava je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, mesto vredne posete kako bi se osetio duh prave Albanije.

Kruja, grad u središnjoj Albaniji i glavni centar albanske srednjovekovne države, jedna je od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Grad u kome je živeo čuveni albanski junak Skenderbeg. Njene, kaldromom popločane ulice vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo da očuva duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.

Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom okuplja većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku smeštena je zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju. Ovaj junak koji je uspešno branio zemlju od Turaka, simbol je albanske slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, veliki park u samom središtu grada, a centar obiluje šarenim zgradama na kojima su pravi umetnici naslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate, dela po čemu je Tirana nezvanično ponela naziv grada šarenih zgrada. Posebno zanimljivo postaje kada skrenete sa glavnih puteva, gde počinje pravi život, nimalo ušminkan. 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  BEOGRAD / NIŠ
Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (preko puta ulaza na buvlju pijacu) u 20.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Polazak iz Niša kod Tempa u 23.30h. Vožnja preko Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora.

2. dan  OHRID-DRAČ
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča: spomenik ohridskim prosvetiteljima  Klimentu i Naumu, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, Rimski teatar. Slobodno vreme do polaska za Drač. Dolazak u Drač u popodnevenim satima. Razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je osnovan  627 godine  pre nove ere i drugi je grad po veličini u Albaniji. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan DRAČ – TIRANA
Doručak. Fakultativni odlazak  do Tirane,  grada koji se nalazi na 40 km od od Drača.  Obilazak grada: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. . Povratak u Drač. Noćenje.

4. dan DRAČ-KRUJA-SKADAR
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak za Kruju-Skadar. Kruja je jedan od najlepših gradova Albanije i rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega. Poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6. veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzeji. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine. Slobodno vreme do polaska za  Skadar, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je često bio razlog velikih bitaka i tema opevana u mnogim pesmama. Panoramsko razgledanje  grada u pratnji vodiča: Arheološki i Etnogafski muzej, tvrđava Rozafa. U popodnevnim časovima povratak u Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 18 h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.  

5. dan NIŠ / BEOGRAD
Dolazak u Niš /Beograd u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza.  (Kraj usluga)

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
- smeštaj u Draču u hotelu 2*(2 noćenje sa doručkom –švedski sto)  u 1/2 i 1/2+1 sobama;
- panoramske obilaske prema programu

- troškove organizacije i vođenja puta

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- OBAVEZNU gradsku taksu (1 eur po osobi i noćenju – plaćanje u agenciji)
- OBAVEZNO putno zdravstveno osiguranja (4 eur po osobi)
- ulaznice i fakultativne izlete
- druge individualne troškove putnika

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40 € (na upit)  

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj je u Draču  u dole navedenom hotelu ili sličnom:
HOTEL  SKAMPA 2* DRAČ – nalazi  se na oko 150 m. od plaže, u oblasti Golem. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, lift , otvoreni bazen, wifi internet, klimatizacija. Svaka soba sadrži TWC, AC, TV I frižider.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
1.Obilazak Skadar-Kruja - (30 € po osobi)  
2.Obilazak Tirana - (25€ po osobi) 

Prijave za fakultativne izlete prilikom prijave za aranžman ili najkasnije pet dana pre početka putovanja.

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Komentari
Nema dodatih komentara

Vaš predlog

Naziv mesta:

Kontakt (ukoliko znate):

Kratak opis predloga (ukoliko želite):

Pošalji